Karí- thajský typ

1849
Neohodnoceno

Ostrý typ výborný na minutky a omáčky.


  • 25,22 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
29 Kč
Kategorie: Koření
 

Karí je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často z 15 i více druhů koření. Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího). Používáme je do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj.•Thajský typ má odlišnou chuť, obsahuje méně kurkumy, a je výrazně ostřejší než jiné druhy karí. Používá se stejně jako ostatní karí, především však do thajských pokrmů podobným indickým s častým doplňkem ovoce (ananas, mandarinka, pomeranč aj.)

 

Složení: paprika, kurkuma, koriandr, hořčice, chilli, pískavice, česnek, sůl (3%)