Králík - koření od Antonína

1852
Neohodnoceno

Po česneku vonící směs nejen na králíka


  • 33,91 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
39 Kč
Kategorie: Koření
 

Velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu králíka. Používáme asi 2 - 4 lžičky na 1 kg masa - podle chuti. Výborně se hodí také na zvěřinu, kuře a jiné ptactvo, na vepřovou nebo skopovou pečeni.

Hmotnost: 40 g (sáček)

 

Složení: česnek, cibule, pepř černý, nové koření, chilli, paprika, pálivá paprika, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, šalvěj, oregano, mrkev, pastiňák celerhořčice, kmín a sůl (16 %).

Nejjednodušší úprava v Čechách oblíbeného králičího masa je králičí pečeně. Může chutnat výborně při následujícím postupu: 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla a 1 lžíci vepřového sádla rozpustíme v rendlíku, přidáme 3 lžičky směsi koření králík, 1 lžičku soli a za stálého míchání zahřejeme k bodu varu. Polovinou takto vzniklé marinády králíka potřeme, vložíme na pekáč do trouby, podlijeme vodou a pečeme zprvu zakryté. Pravidelně podléváme vodou a potíráme druhou polovinou marinády. Ke konci pečení sejmeme víko a dopečeme do červena.