Rozmarýn od Antonína 20 g

5214
Neohodnoceno

Rozmarýn lékařský je domácí v oblastech Středozemního moře, kde běžně roste v přírodě, ale dá se pěstovat v teplých, slunečných a chráněných polohách i u nás na zahrádce. Dnes je rozmarýn jako koření používán především v italské, francouzské a španělské kuchyni, ale též v balkánské. Používá se i v Severní Americe, Mexiku a Anglii. Ve větších dávkách může rozmarýn působit opojně, proto musíme dávat pozor při dávkování (do pokrmů pro čtyři osoby stačí lžička). Rozmarýn se přidává do polévek, k zelenině, koření se jím saláty, dává se do těstíček na smažení ryb, k pečeným rybám, jehněčí a vepřové pečeni, do karbanátků a omáček. Hodí se také k přípravě bylinkového másla. Pokrmům dodává chuť zvěřiny.


  • 47,32 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
53 Kč
Kategorie: Koření
 

Země původu: Německo, Španělsko

Výroba a prodej: Golden Way spol. s r.o., Dominikánská 7, 301 00 Plzeň, Česká republika