Skořice mletá

5143
Neohodnoceno

Skořice cejlonská, mletá. 


  • 25,22 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
29 Kč
Kategorie: Koření
 

Cinnamomum burmanii, Skořicovník indonéský (Cassia Vera AA)

Druh skořice původem z Indonésie s výraznou vůní a nádherně sladkou chutí. Jedná se o kůru stálezelených tropických stromů, která se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně v Číně a na indickém subkontinentě. Zde byla také známá jako lék Ajurvédské medicíny již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. V potravinářství se využívají: Skořicovník cejlonský ( je považován za druh poskytující nejkvalitnější skořici, který neobsahuje kumarin), skořicovník indonéský, skořicovník čínský a skořicovník vietnamský. Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.

 

Sáček 20g

 

Cena 29 Kč