Ghí přírodní 220 ml

1967
Neohodnoceno
  • 1 z 3

Přepuštěné máslo, dokonalé při tepelné úpravě jídla.

Je ideální ke smažení, nepřepaluje se.

Vydrží až rok, nemusí se chladit. Má blahodárné účinky na zdraví. A v neposlední řadě krásně voní a dobře chutná :).


  • 145,22 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
167 Kč
Kategorie: Mléčné výrobky
 

Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. 

S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.

Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína. Ta tvrdí, že ghí napomáhá:

trávení,
upravuje hladinu lipidů a cholesterolu,
vyživuje nervové buňky,
podporuje učení,
posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost,
napomáhá detoxikaci,
omlazuje,
má hojivé účinky.

Co se skrývá pod názvem České Ghíčko?

Ruční řemeslná výroba  z kvalitních surovin. Nezpracované máslo odebírají z Polabských mlékáren a pochází od travou živených krav (tzv. grass fed).

Máslo se přepouští ručně, ale ve velkých objemech. Celý proces výroby probíhá pod dohledem veterinární správy a hygieny.

České Ghí se orientuje na biokvalitu. Pro bio máslo je úplně jiný výchozí materiál pro výrobu a výsledek tomu odpovídá. Ghíčko je lepší, voňavější, chutnější… 

Jak ghí v kuchyni nejlépe využít?

Ghí smíchat s medem v poměru 2:1 a natřít na pečivo.

Lžičku ghí si dát do čaje, vynikající na dobití energie.

Na ghí osmažit cibulku a tu pak použít na brambory, bramborové knedlíky, čočku apod. Libovolnou zeleninu podusit na bylinkách s lžící ghí. Ghí se skvěle pojí s bylinami a kořením, chceme- li jejich účinky využít co nejlépe, je to ideální způsob použití.

V indické kuchyni, tam je v každém jídle;).