Chléb Chalupář z Vlachova Březí 850 g

3180
Neohodnoceno

Tradiční složení z žitné a pšeničné mouky s vysokým obsahem žitného kvasu. Ruční zpracování, neboli vyválení a tvarování, pečení v sázecí peci. Pečení, nikoliv vaření, jak bývá zvykem v průmyslových velkopekárnách. Trvá to sice o polovinu času déle, aby se vytvořila ta pravá kůrka …. A výsledek? Chléb, po kterém s oblibou sahají nejenom obyvatelé Pošumaví.


  • 33,91 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
39 Kč
Kategorie: Pečivo
 

Pekařství založil pan Vladimír Cais v roce 1993 v šumavském městečku Vla- chovo Březí.
Již od svého vzniku se pekárna inspiruje tradičním způsobem pečení na Šumavě. Zejména tradicí chleba s vysokým obsahem žitné mouky. Tako- vý chléb se na Šumavě pekl po celá staletí, chléb se silnou, voňavou kůrkou a vláčnou střídou nakyslou od žitného kvasu.

Pekárna prošla dlouhodobým vývojem. Od maličké pekárny v pronajatých prostorách, až k dnešní podobě jedné z nejmodernějších pekáren v re- publice. Avšak stále zůstává řemeslnou pekárnou. Chléb se tu válí ručně a peče se v sázecích pecích.

Právě vklad lidské práce a opravdové pečení, samozřejmě společně s ori- ginálním technologickým postupem, recepty a kvalitními vstupními surovi- nami, stojí za úspěchem výrobků šumavské pekárny.