Tapioca perly 100g
Popis
TAPIOCA PERLY - PERLIČKY K ZAHUŠŤOVÁNÍ PŘI VAŘENÍ
Perličky škrobu (tapioca, sago, saboodana) se vyrábí z bílé dužiny hlíz manioku jedlého. Nejrozšířenější jsou perličky velikosti S 2-4 mm. Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, k zahušťování až k výrobě dezertů a pudinků, zpestření nápojů a čajů. Můžete ji též použít místo rýže.
Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Tapioca je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tuků. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem, nezatíží vaše trávení. Mouka je jemnější konzistence než amarantový nebo kukuřičný škrob. Vyrábí se i mouka GARI, která je hrubé konzistence a tmavší barvy.
Tapioca Perly v bodech:
- z bílé dužniny hlíz manioku jedlého
- uplatnění ve zdravé bezlepkové kuchyni
- bezlepková surovina
- vhodné k zvláčnění těsta a k zahušťování
- zdroj komplexním sacharidů
- bez cholesterolu a "nezdravých" tuků
- produkty zasytí na delší dobu
- pomůcka k výrobě dezertů a pudinků
- zpestření nápojů a čajů