Čoko-ládování 450 g
Popis
* čokoláda - Kromě antioxidantů v ní najdeme mnoho minerálů, vápník, hořčík, draslík, fosfor, sodík, železo – patřící do zásadité směsi používané při překyselení organismu, vitamíny B1, B2, B5, B6, PP, E, a vlákninu. Díky teobrominu, fenylethylaminu, flavonoidům obsažených v čokoládě jsme dobře naladěni a máme bystrou mysl
* oves - Má ve srovnání s ostatními obilovinami nejvyšší obsah bílkovin aminerálních látek. Má vysokou výživovou hodnotu, vysoký obsah vitaminu skupiny B (potřebné pro krvetvorbu a nervový systém) a vitaminu E. Je vhodný v době nemoci a rekonvalescence, pro ženy v době těhotenství a kojení.
* kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
* med užívali naši předkové po tisíciletí. Nevěděli sice o přítomnosti prospěšných látek, věděli však, že med čistí rány, že se ho používá proti zánětům a spáleninám a že je ideálním konzervačním prostředkem. My již dnes víme, že med obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P a dále pak vápník, fosfor, draslík, sodík, chlór, síra, hořčík, železo, křemík, mangan, včelí mateří kašičku, volné organické kyseliny a aminokyseliny