Lyofilizované jahody plátky 20 g

4059
Neohodnoceno

Mrazem sušené jahody plné vitamínu C si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají až 90 % všech původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a především zdraví prospěšné látky. Ideální jsou nejen do cereálií, jogurtu, kaší či smoothies, ale můžeme je použít i při pečení.


  • 60 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
69 Kč
Kategorie: Zdravé mlsání
 

25 g

Jahody patří mezi nejvíce oblíbené druhy ovoce doslova nabitého vitamíny, které je u nás k dostání v čerstvém stavu pouze pár měsíců v roce. Jahodník velkoplodý vznikl křížením jahodníku obecného, který známe pod pojmem lesní jahody.

Využití: Lyofilizované neboli mrazem sušené jahody můžete využívat úplně stejně jako čerstvě nasbírané jahody. Díky lyofilizaci si zachovají až 90% vlastností včetně blahodárných účinků na naše zdraví. Při kontaktu s vodou se jako mávnutím kouzelného proutku vrátí ze sušeného do původního stavu, jako by byly právě utrženy. Přidejte si je do oblíbené kaše, smoothie, přidejte je při pečení nebo experimentování v RAW kuchyni. 

Něco pro naše zdraví: Významný je podíl vitamínu C, kterého je v jahodách srovnatelně jako u citrusových plodů. Z řady dalších vitamínů pak v jahodách najdeme provitamín A, B (B 1, B 2, B 5, B 6) a E. Jahody obsahují lehce stravitelnou vlákninu a hodí se proto i jako základní snídaně při redukčních dietách. Dietní jsou jahody i v tom smyslu, že obsahují oproti jiným druhům ovoce poměrně málo cukrů a skoro 90 % jejich hmotnosti je tvořeno vodou. Jahody mají poměrně silné antioxidační vlastnosti a lze je tedy považovat za pomocníky v prevenci proti rakovině a předčasnému stárnutí.

Nutriční hodnoty ve 100g: Energetická hodnota: 1200kJ / 286Kcal, Tuky: 3,7g Z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3g, Sacharidy: 50,9g Z toho cukry: 50,6g,  Vláknina: 15,1g, Bílkoviny: 7,6g, Sůl: 0g

Alergeny: Neobsahuje

Země původu: Německo

Složení: Jahody plátky lyofilizované