Pekárna Zlivice

Webová stránka značky: Pekárna Zlivice
 

Chtěli by jste poctivý tradiční chléb, který má jedinečnou chuť? Naleznete ho v malebném Jihočeském kraji ve stejnojmenné obci v těsném sousedství obce Čimelice. Pekárna Zlivice peče poctivé chleby z žitného kvasu bez použití droždí. Příprava chleba z kvasu je náročná na čas i znalosti. Správný pekař musí umět vymíchat kvas v závislosti na počasí, tlaku a ročním období. Kvas poté zraje tři až čtyři hodiny. Po uzrání kvasu pekař odloží do prázdné díže určité množství kvasu na další výrobu a do zbylého zralého kvasu přidá pšeničnou mouku chlebovou, sůl, vodu a zamíchá. Těsto je poté váleno pouze ručně. Před pečením je chléb znovu omyt a karbován. Chléb se sází do parní pece pomocí dřevěné lopaty při teplotě 240 stupňů. Zlivický chléb má pevnou kůrku, která je důkazem poctivého pečení. Pekaři a pekařky odvádějí v pekárně Zlivice přímo mistrovské dílo. V současné době peče pekárna více než 60 druhů pečiva. Pokud Vás zajímá více o této poctivé české pekárně klikněte na stránky - www.pekarnazlivice.cz .

  • chleb
    1 hodnocení
    Zlivický chléb se vyrábí z žitného kvasu bez použití droždí. Přesně tak, jak se chleba v Česku odjakživa vyráběl. Díky tomu je mnohem kvalitnější a získává svou jedinečnou chuť.
    Dostupnost:Můžete ho mít zítra doma!
    Kód:68
    Značka:Pekárna Zlivice

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem