Karí- thajský typ 40 g
Popis
Karí je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často z 15 i více druhů koření. Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího). Používáme je do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj.•Thajský typ má odlišnou chuť, obsahuje méně kurkumy, a je výrazně ostřejší než jiné druhy karí. Používá se stejně jako ostatní karí, především však do thajských pokrmů podobným indickým s častým doplňkem ovoce (ananas, mandarinka, pomeranč aj.)
Složení: paprika, kurkuma, koriandr, hořčice, chilli, pískavice, česnek, sůl (3%)