Agar prášek 10 g BIO AMYLON

11565
Neohodnoceno

Bio agar je přírodní prášková alternativa rostlinné želatiny. Má bohaté využití v kuchyni, jak nasladko, tak i naslano. Bio agar můžeme také využít jako želírující činidlo nebo ztužovadlo.

Díky vysoké želírovací schopnosti můžete s pomocí agaru vytvořit opravdu vysoké vrstvy želé na dortech a zákuscích – je totiž pevnější než živočišná želatina a dobře drží tvar při krájení. Tuhne už při pokojové teplotě.

Pozor, stejně jako normální želatina ale dostatečně netuhne za přítomnosti některých enzymů z čerstvého ovoce! Týká se to například kiwi, ananasu, papáji, manga či broskve. 


  • 40,18 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
45 Kč
Kategorie: Pečení a přísady na vaření
 

Použití: do krémů, polev, pudingů, na dortové želé a na přípravu aspiků

Dávkování: agar (10 g) promíchejte v 1 litru studené vody a podle potřeby přislaďte. Vařte za stálého míchání po dobu 3 minut. Po uvaření nechte mírně vychladnout. Nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici. 

Složení: Agar* (Rhodophyceae). 

Výživové údaje na 100 g sypké směsi

Energetická hodnota: 700kJ/167 kcal
Tuky: 0 g

- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 0,4 g
- z toho cukry: 0,4 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,52 g

Skladování: Skladujte v suchu

Výrobce:  Amylon a.s.,  Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod