Amaranthová mouka BIO 300 g

4431
Neohodnoceno

Amarant je rostlina u nás známá také pod názvem laskavec. Amarant je považován za jednu z nejvzácnějších rostlin. Oproti jiným obilovinám je kvalitním a nesmírně bohatým zdrojem bílkovin. Do svého jídelníčku by jej proto měli zařadit sportovci, vegetariáni, vegani, a ti kterým chybí bílkoviny v důsledku deficitu konzumace masa či živočišných produktů.


  • 28,70 Kč bez DPH
  • Můžete ho mít zítra doma!
33 Kč
Kategorie: Pečení a přísady na vaření
 

Má charakteristickou kořeněnou chuť,  mírně štiplavou. Je proto dobré nepoužívat samostatně, ale nejlépe v kombinaci s jinou moukou. Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu.

Obsah amarantové mouky ve směsi by měl být maximálně cca. 30%. Amarantová mouka je vhodná zejména pro přípravu nekvašených druhů chleba.

Díky nenasyceným mastným kyselinám, které amarantová mouka obsahuje, má vliv i na snižování cholesterolu. Amarantová mouka neobsahuje jednoduché cukry, pouze složené, díky čemuž si má nízký glykemický index. Proto je vhodná také pro diabetiky. Stejně tak pro lidi toužící po úpravě tělesné hmotnosti a lidi trpící celiakií. Amarant je přirozeně bezlepková plodina.