Risotto (rizoto) je jednou z nejoblíbenějších italských klasik. Do voňavého houbového risotta jsme vybrali tu nejlepší italskou risottovou rýži a použili certifikované "praváky" z Beskyd (hřib pravý).
Detailní popis produktu
Složení:
italská rýže, sušený český hřib pravý krájený (8g), polévkové koření Fajna pasta (mrkev, petržel kořen, pórek, pažitka, petržel nať, libeček), cibule, česnek, kmín, koriandr.
Příprava:
Směs na risotto orestujte na olivovém oleji. Připravte si 750ml vody, kterou postupně, za stálého míchání, přilévejte k rýži. Osolte dle chuti. Celková doba přípravy je 20-25 minut. Rýže je hotová, pokud je tzv. al dente. Na závěr vaření vmíchejte do rýže plátek másla a parmazán.
TIP:
Orestovanou rýžovou směs podlijte nejprve 100ml bílého vína, poté pokračujte v receptu se 650ml vody.
Výrobce: Fajna pasta s.r.o., Planiska 1910, Frenštát pod Radhoštěm 744 01
Ve Frenštátě pod Radhoštěm vznikají těstoviny jako - vrtule, tagliatelle, fettuccine, obláčky, casarecce ale také klasické české vaječné polévkové nudle.